Wegversmalling op Klein Gent weert vrachtverkeer uit landbouwgebied : het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het gemeentebestuur van Grobbendonk om een tijdelijke wegversmalling te plaatsen op het industrieterrein Klein Gent. De versmalling komt in de Klein Gentstraat op vijftig meter van de in- en uitrit van het bedrijf DCM. Op deze manier wil het gemeentebestuur van Grobbendonk zwaar vrachtverkeer weren uit het achterliggende bos- en landbouwgebied.

De proefopstelling laat een doorgang vrij van 2,40 meter. Gewone voertuigen en bestelwagens kunnen er passeren. Landbouwers die met zware landbouwvoertuigen uit de richting van Herentals komen, kunnen hun gronden bereiken via een korte omleiding langs de Bergensesteenweg en Zelle of langs Vlakkevelden en Zelle.

Grobbendonk, Herentals en DCM hebben plannen om de Klein Gentstraat op termijn volledig te vernieuwen. In deze plannen kan een definitieve wegversmalling worden opgenomen.

Regenboogvlag

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op dinsdag 17 mei, hangen er tot 23 mei regenboogvlaggen aan de Lakenhal en het administratief centrum. Op deze manier wil het stadsbestuur de boodschap mee bevestigen dat holebi's en transgenders thuishoren in onze samenleving.

Herentalse petanqueclub op bezoek in IJsselstein

Op zaterdag 18 juni brengt de Herentalse petanqueclub een jumelagebezoek aan IJsselstein. De leden spelen er samen met de petanqueclub van IJsselstein een toernooi. Het stadsbestuur ondersteunt deze jumelageactiviteit en zorgt voor het busvervoer naar onze Nederlandse zusterstad.